Ábrahám Krisztián: Gyógyulj gyógynövényekkel - Tavaszi megtisztulás

Ábrahám Krisztián: Gyógyulj gyógynövényekkel - Tavaszi megtisztulás

Hogyan élhetünk egészségesen egy működésképtelen fogyasztói társadalom tagjaként? Mit jeleznek számunkra betegségeink és hogyan állíthatjuk helyre az egyensúlyt testi és lelki szinten?
Tavaszi nagytakarításra az emberi szervezetnek is szüksége van. Ehhez hagyományosan egyszerű és természetes módszerek állnak rendelkezésünkre. 
Egy könnyed, sokrétű előadás, ahol nem csak gyógynövényismeretet, hanem igazán tudatos gondolkodást, életfilozófiát és tinktúra készítést is tanulhatunk. ... És persze hasonló gondolkodású barátokra, egy szegedi zöld közösségre is rátalálhatunk. Mert aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Az IH Rendezvényközpont és a Kör-Te Természetvédelmi Egyesület közös programja.

Jegy elővételben: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket

Gyógynövény-ismereti tanfolyam 2019-ben is Szegeden

A Kör-Te Egészségmegőrző és Természetvédelmi Egyesület újra 3 hétvégés amatőr gyógynövény-ismereti tanfolyamot indít az érdeklődőknek!

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek osztják meg velünk tudásukat, egy könnyed, barátságos hangulatú, gyakorlatias kurzus keretében.

Témák: gyógynövények felismerése, hatásai, feldolgozása, használat módjai otthoni körülmények között.

A tanfolyamot tartja Dr. Sipos Tibor, Ábrahám Krisztián + ÚJ előadók!

A képzés 3 alkalomból áll az alábbi időpontokban:
1. Előadások a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában: 2019. április 6. szombat 9.00 – 14.00
2. Gyógynövény-ismereti terepi szakvezetéses túra közeli természeti területeken csoportbontásban. Három időpont közül lehet választani egyet. Találkozóhelyre kijutás egyénileg (persze össze lehet beszélni az első napon, hogy telekocsikkal menjünk).
- 2019. április 7. vasárnap 9.00 – 14.00
- 2019. április 13. szombat 9.00 – 14.00
- 2019. április 28. vasárnap 9.00 – 14.00
3. Gyógynövények feldolgozásának bemutatása a szegedi Agóra konyhájában (szirupok, főzetek, krémek, tinktúrák, turmixok, ételek, tartósítás, gyógynövényes szappanok és a feldolgozás egyéb módjai) : 2019. április 27. szombat 9.00 – 14.00

A teljes tanfolyam (3 alk.) díja: elővételben 8500 Ft 2019. március 31-éig, április 1-jétől 8900 Ft. Helyszínen 9900 Ft.
Jelentkezés és befizetés átutalással vagy személyesen a rendelkezésre álló helyek erejéig!
A tanfolyamot végzőknek 2019-ben kedvezményes továbbképző tanfolyam elérhető. 

További információ, jelentkezés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, 
továbbá a Ábrahám Krisztiánnál a + 36 30 6380 297  telefonszámon.  

Szeretettel várjuk az érdeklődöket!
Kör-Te Egészségmegőrző és Természetvédelmi Egyesület

Megjelent a Gyógynövény-kalauzunk!

Terepi gyógynövény-kalauz az Alsó-Tisza völgybe című kiadványunk második, bővített kiadása ITT RENDELHETŐ. A Gyógynövénykalauz persze más  térségben is használható, de elsősorban az itt jellemző gyógynövényeket ismerteti meg az olvasóval a gyakorlati használat szempontjából. Ezt a kis könyvecskét bármikor magaddal viheted túrázás, séta közben, utadon segíteni fog a hasznos  gyógynövények megtalálásában, és az otthoni felhasználási lehetőségekben. Bemutatjuk, hogy egészségmegőrzési, gyógyászati céllal milyen sokféleképp hasznosíthatjuk az adott növényt, akár belsőleg, akár külsőleg, valamint hogy ehhez mikor javasolt gyűjtenünk a növényt a legmagasabb hatóanyag-tartalom érdekében. Ezen túl megismerkedhetünk a minket mindenhol körülvevő, hétköznapinak hitt vadon termő gyógynövényekkel étkezés céljából is. Szedési naptár, betegségek szerinti útmutató is tartozik a könyvhöz.

Minden tárgyalt növényhez, amit érdemes lehet így tárolni, befőttesüvegre tehető matrica tartozik, amelyek segítségével kialakíthatjuk tetszetős otthoni patikánkat, gyógynövény-tárunkat. 

Bővebben...

Mulcsozás a ház körül

A nyírt fűnek semmi keresnivalója nincs szemetes zsákokban, s a faágakat sem kell ősszel elégetnünk.

 A mulcsozás hagyományosan egyszerű talajtakarást jelent, melynek számtalan előnye régóta ismert. A nyírt fűből, faaprítékból készült mulccsal fedett talaj jobban megőrzi nedvességtartalmát, a talajlakók könnyebben át tudják járni, így a talaj szerkezete lazább lesz, átszellőzése hatékonyabb; a benne zajló lebontó folyamatokhoz is több oxigén áll rendelkezésre.

Bővebben...

Továbbképző gyógynövény-ismereti tanfolyam Szegeden

A Kör-Te Egészségmegőrző Egyesület újabb kiváló szakemberek bevonásával 3 napos továbbképző tanfolyamot szervez!

A gyógynövények sokrétű alkalmazását gyakorlati foglalkozások keretében tanuljuk, mindent magunk készítünk el. Az ehhez szükséges anyagokat az egyesület biztosítja (+közös gyűjtés). A tanfolyam elvégzéséről oklevelet adunk ki (nem OKJ-s).
Szombaton és vasárnap bográcsos ebéd (gyógynövényekkel :)) a helyszínen kérhető (1000 Ft/fő).
On-line segédanyagokat is biztosítunk, de ez a tanfolyam nem online: természetközeli helyszínen, barátságos közegben, gyakorlati foglalkozások során sajátítjuk el a krémek, szirupok, tinktúrák, főzetek, keverékek készítését. A foglalkozások során készített anyagokat haza lehet vinni :)

Időpont: 2019. május 17-19. péntek 12-19 óra,
szombat 9-19, vasárnap 9-17 óráig a borfesztivál hetében, hogy a vidékről jövők este se unatkozzanak Szegeden :)

Részletes program tavasztól megtekinthető itt a honlapon.

Várható helyszín: szegedi Fehér-tó.

A továbbképző tanfolyam díja alaptanfolyamot végzetteknek 30% kedvezménnyel 42.000 Ft/fő elővételi áron. Alaptanfolyamot nem végzettek számára a részvételi díj 60.000 Ft/fő. Jelentkezni a szabad helyek betöltéséig lehet (az alaptanfolyamhoz képest itt jóval kisebb létszámmal tudunk csak dolgozni). 

További információ, jelentkezés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, 
továbbá a Ábrahám Krisztiánnál a + 36 30 6380 297  telefonszámon.  

Szeretettel várjuk az érdeklődöket!
Kör-Te Egészségmegőrző és Természetvédelmi Egyesület

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair