Gyógynövény-ismereti tanfolyam 2019-ben is Szegeden

A Kör-Te Egészségmegőrző és Természetvédelmi Egyesület újra 3 hétvégés amatőr gyógynövény-ismereti tanfolyamot indít az érdeklődőknek!

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek osztják meg velünk tudásukat, egy könnyed, barátságos hangulatú, gyakorlatias kurzus keretében.

Témák: gyógynövények felismerése, hatásai, feldolgozása, használat módjai otthoni körülmények között.

A tanfolyamot tartja Dr. Sipos Tibor, Ábrahám Krisztián + ÚJ előadók!

A képzés 3 alkalomból áll az alábbi időpontokban:
1. Előadások a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában: 2019. április 6. szombat 9.00 – 14.00
2. Gyógynövény-ismereti terepi szakvezetéses túra közeli természeti területeken csoportbontásban. Három időpont közül lehet választani egyet. Találkozóhelyre kijutás egyénileg (persze össze lehet beszélni az első napon, hogy telekocsikkal menjünk).
- 2019. április 7. vasárnap 9.00 – 14.00
- 2019. április 13. szombat 9.00 – 14.00
- 2019. április 28. vasárnap 9.00 – 14.00
3. Gyógynövények feldolgozásának bemutatása a szegedi Agóra konyhájában (szirupok, főzetek, krémek, tinktúrák, turmixok, ételek, tartósítás, gyógynövényes szappanok és a feldolgozás egyéb módjai) : 2019. április 27. szombat 9.00 – 14.00

A teljes tanfolyam (3 alk.) díja: elővételben 8500 Ft 2019. március 31-éig, április 1-jétől 8900 Ft. Helyszínen 9900 Ft.
Jelentkezés és befizetés átutalással vagy személyesen a rendelkezésre álló helyek erejéig!
A tanfolyamot végzőknek 2019-ben kedvezményes továbbképző tanfolyam elérhető. 

További információ, jelentkezés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, 
továbbá a Ábrahám Krisztiánnál a + 36 30 6380 297  telefonszámon.  

Szeretettel várjuk az érdeklődöket!
Kör-Te Egészségmegőrző és Természetvédelmi Egyesület

Megjelent a Gyógynövény-kalauzunk!

Terepi gyógynövény-kalauz az Alsó-Tisza völgybe című kiadványunk második, bővített kiadása ITT RENDELHETŐ. A Gyógynövénykalauz persze más  térségben is használható, de elsősorban az itt jellemző gyógynövényeket ismerteti meg az olvasóval a gyakorlati használat szempontjából. Ezt a kis könyvecskét bármikor magaddal viheted túrázás, séta közben, utadon segíteni fog a hasznos  gyógynövények megtalálásában, és az otthoni felhasználási lehetőségekben. Bemutatjuk, hogy egészségmegőrzési, gyógyászati céllal milyen sokféleképp hasznosíthatjuk az adott növényt, akár belsőleg, akár külsőleg, valamint hogy ehhez mikor javasolt gyűjtenünk a növényt a legmagasabb hatóanyag-tartalom érdekében. Ezen túl megismerkedhetünk a minket mindenhol körülvevő, hétköznapinak hitt vadon termő gyógynövényekkel étkezés céljából is. Szedési naptár, betegségek szerinti útmutató is tartozik a könyvhöz.

Minden tárgyalt növényhez, amit érdemes lehet így tárolni, befőttesüvegre tehető matrica tartozik, amelyek segítségével kialakíthatjuk tetszetős otthoni patikánkat, gyógynövény-tárunkat. 

Bővebben...

Mulcsozás a ház körül

A nyírt fűnek semmi keresnivalója nincs szemetes zsákokban, s a faágakat sem kell ősszel elégetnünk.

 A mulcsozás hagyományosan egyszerű talajtakarást jelent, melynek számtalan előnye régóta ismert. A nyírt fűből, faaprítékból készült mulccsal fedett talaj jobban megőrzi nedvességtartalmát, a talajlakók könnyebben át tudják járni, így a talaj szerkezete lazább lesz, átszellőzése hatékonyabb; a benne zajló lebontó folyamatokhoz is több oxigén áll rendelkezésre.

Bővebben...

Továbbképző gyógynövény-ismereti tanfolyam Szegeden

A Kör-Te Egészségmegőrző Egyesület újabb kiváló szakemberek bevonásával 3 napos továbbképző tanfolyamot szervez!

A gyógynövények sokrétű alkalmazását gyakorlati foglalkozások keretében tanuljuk, mindent magunk készítünk el. Az ehhez szükséges anyagokat az egyesület biztosítja (+közös gyűjtés). A tanfolyam elvégzéséről oklevelet adunk ki (nem OKJ-s).
Szombaton és vasárnap bográcsos ebéd (gyógynövényekkel :)) a helyszínen kérhető (1000 Ft/fő).
On-line segédanyagokat is biztosítunk, de ez a tanfolyam nem online: természetközeli helyszínen, barátságos közegben, gyakorlati foglalkozások során sajátítjuk el a krémek, szirupok, tinktúrák, főzetek, keverékek készítését. A foglalkozások során készített anyagokat haza lehet vinni :)

Időpont: 2019. május 17-19. péntek 12-19 óra,
szombat 9-19, vasárnap 9-17 óráig a borfesztivál hetében, hogy a vidékről jövők este se unatkozzanak Szegeden :)

Részletes program tavasztól megtekinthető itt a honlapon.

Várható helyszín: szegedi Fehér-tó.

A továbbképző tanfolyam díja alaptanfolyamot végzetteknek 30% kedvezménnyel 42.000 Ft/fő elővételi áron. Alaptanfolyamot nem végzettek számára a részvételi díj 60.000 Ft/fő. Jelentkezni a szabad helyek betöltéséig lehet (az alaptanfolyamhoz képest itt jóval kisebb létszámmal tudunk csak dolgozni). 

További információ, jelentkezés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, 
továbbá a Ábrahám Krisztiánnál a + 36 30 6380 297  telefonszámon.  

Szeretettel várjuk az érdeklődöket!
Kör-Te Egészségmegőrző és Természetvédelmi Egyesület

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair