Közösséget kovácsolt a "Falu a városban" program

A Falu a városbanprogram kibontakozásával láthatóan sikerült új szintre emelni a közösségi együttműködést Szegeden. Egymásra találtak a hasonló célokért dolgozó kezdeményezések, s szorosan együttműködve szervezettebb, életképes modellt képesek mutatni azoknak, akik emberközelibb, környezetbarát, egészséges szokásokkal szeretnék élni az életüket. 

Reggel fél 8-kor egy friss nyírfalével teli palack kerül kis szatyorban a kapu belső kilincsére. Mint valamikor a tejes ember, úgy hordja szét a barátoknak, ismerősöknek a nyírfa jótékony hatású nedvét Mészáros Attila, aki fáit maga csapolja meg a rövid tavaszi nyírfalé-szezonban.

A nedüért suskával lehet fizetni, akárcsak sok más baráti szivességért, ültethető citromfűért, csere-berélt eszközökért a közösségen belül. Használt könyvek, játékok, ruhák cserélnek gazdát. Eszközöket adunk kölcsön. A szegedi Suska-kör csoportja a Facebook-on már több mint 800 tagot számlál (működéséről találtok külön cikket ezen az oldalon).

Jelen honlapunkon kívül fórumokon, tanfolyamokon, előadásokon, a Suska-piacon osztjuk meg egymással a zöld háztartások, házi feldolgozás, tartósítás megvalósításához szükséges tudást. A Kör-Te Közösségépítő és Egészségmegőrző Természetvédelmi Egyesület kezdeményezéseihez mind többen csatlakoznak, így a civil szervezet összefogásában virtuális ökofalunk mind sokszínűbbé, teljesebbé válik. A "faluban" kialakuló kapcsolatokat a közösségi programok, találkozók teszik hitelessé.

Gyógynövény-ismereti tanfolyamunkon például sok hasonló gondolkodású ember talált egymásra. Hasonló tanfolyam áprilisban indul legközelebb, ahogy gyógynövény-ismereti túrákat is szervezünk, ehhez lehet csatlakozni. A fogyasztói társadalom működésképtelen, egészségtelen szokásainak elengedése egy több éven át tartó folyamat. Haladhatunk lépésről lépésre, témakörönként ismerve meg azt az új világot, melyben nem termelünk hulladékot, nem járunk boltba, nem tévézünk, nem jellemző az allergia, ennivalónkat hiteles emberi kapcsolatokon keresztül szerezzük be, s közérzetünk, szellemi és egészségi állapotunk sokkal harmonikusabb. 

Tarts velünk Te is, a lehetőség már a Tiéd!  smile

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair